contact
China Inside

Vrijwilligersprojecten

Als vrijwilliger in China kan je je inzetten bij verschillende projecten. De projecten waar wij mee samen werken zijn allemaal in en rond Beijing. Op deze manier kunnen wij vrijwilligers op een goede manier begeleiden en kunnen vrijwilligers naast hun werk ook Chinese les volgen of mee doen aan de andere activiteiten die we organiseren.

Op dit moment kan je aan de slag als vrijwilliger bij de volgende projecten: 

Day care training centre voor verstandelijk gehandicapten. Als vrijwilliger assisteer je de lokale begeleiders bij de dagelijkse activiteiten in het centrum. Het day care training centre bevindt zich in het centrum van Beijing in een traditioneel Chinees courtyard huis, in een rustige hutong niet ver van onze school locatie.

School voor migrantenkinderen. Engelse les of sportieve of creatieve lessen geven op een school speciaal voor migrantenkinderen. Deze kinderen van Chinese migranten (die van het platteland van China komen) hebben in Beijing beperkte mogelijkheden om naar school te gaan.

Werken in een tehuis voor kinderen van gedetineerden. Een ander project waar je je voor kan inzetten is een tehuis voor kinderen van gedetineerden. Terwijl hun ouders in de gevangenis zitten worden deze kinderen hier opgevangen. Je kan Engelse les geven, samen met de kinderen sporten en donateurs die het centrum in het weekend bezoeken rondleiden.

Dierenasiel. In de suburbs van Beijing staat een dierenasiel met meer dan 700 honden en katten. Help mee met de dagelijkse verzorging van de dieren, borstelen, eten geven en wat extra aandacht voor de dieren.

De inhoud van de werkzaamheden verschillen per project en zijn afhankelijk van de vraag vanuit de projecten en van de vaardigheden en talenten van de vrijwilliger.

© china-inside | Design: Beeldwerk | Implementation: SundayAfternoon