contact
China Inside

Werken in China

Ons Vrijwilligers Programma biedt de unieke mogelijkheid om mee te lopen als vrijwilliger bij sociale projecten in Beijing! Je levert een waardevolle bijdrage aan de lokale gemeenschap, terwijl je de Chinese cultuur en samenleving beter leert kennen. Vrijwilliger zijn is een fantastische ervaring, en zelfs wanneer je slechts weinig tijd hebt is het waardevol voor zowel het project als jezelf.

Bij deze projecten kan je aan de slag:

- Centrum voor verstandelijk gehandicapten; samen muziek maken, knutselen, samen koken en eten of een dagje er op uit trekken. Het project is geopend van maandag tot en met vrijdag.

- Vrouwenproject; deze vrouwen zijn een nieuw leven gestart en maken en verkopen sieraden. Als vrijwilliger help je met het verpakken van de zendingen voor het buitenland.

- Dierenasiel, hier verzorg je de honden en katten die in dit asiel verblijven.

- Recycle project, hier neem je tweede-hands artikelen in ontvangst, maakt ze klaar voor de verkoop en helpt met het verkopen. De opbrengst gaat naar verschillende sociale projecten in Beijing.

- Tehuis voor kinderen van gedetineerden, hier kan je helpen in de moestuin.

- Engelse les voor migranten-kinderen (dit is alleen op vrijdag en zaterdag)

Bij welk project je aan de slag gaat, besluiten we in overleg en is afhankelijk van de beschikbare tijd, of je wel of niet Chinees spreekt en je ervaring en opleiding. Na ontvangst van je aanmelding maken we een afspraak voor een skype-gesprek om dit te bespreken en het project uit te kiezen wat het beste bij je past.

Een combinatie van meerdere projecten is ook mogelijk. Heb je weinig tijd? Een bezoek van een dag aan een van de projecten kan natuurlijk ook. We maken graag een voorstel op-maat voor je.

 

 

© china-inside | Design: Beeldwerk | Implementation: SundayAfternoon