contact
China Inside

Praktische informatie

Als je kiest voor een taalvakantie bij China-Inside is je cursus, accommodatie en vliegveld transfer door ons geregeld. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken die je zelf van te voren moet regelen, zoals bijv. de vlucht en het visum. Hieronder meer informatie daarover.

Vlucht naar Beijing? Vliegen naar Beijing wordt steeds goedkoper. Vanaf Amsterdam zijn er rechtstreekse vluchten naar Beijing met KLM en China Southern, vanaf rond de 650 euro.  

Visum? Voor je verblijf in China heb je een visum nodig. Zorg ervoor dat je een toeristenvisum (L-visum) aanvraagt, een studentenvisum is niet nodig voor onze cursussen!

Sinds 22april 2011 is het niet meer mogelijk om een visum direct bij de Chinese ambassade in Den Haag aan te vragen. Je kan dat nu doen bij het Chinese Visa Application Service Center, zij zijn gevestigd aan de Rijswijkseweg 60 in Den Haag. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur. Meer informatie: www.visaforchina.org, tel: 070-3886595.  Je kunt er ook voor kiezen je visum aan te vragen via een buro dat dit voor je regelt, zoals bijvoorbeeld www.visumburo.nl of www.visumdienst.nl.

Reisverzekering

Je dient zelf zorg te dragen voor een goede reisverzekering. De meest voordelige optie is vaak een doorlopende reisverzekering, maar dat is soms niet mogelijk als je voor langere aaneengesloten periode naar het buitenland gaat. Daarnaast dekken lang niet alle verzekeringen activiteiten als (vrijwilligers)werk, stages of gevaarlijke sporten. Wij raden iedereen aan om een verzekering af te sluiten via JoHo Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met reizen, werken en studeren in het buitenland en weten precies welke verzekering het beste bij jouw plannen past. Daarnaast ondersteunen ze via hun verzekeringsinkomsten ook vele projecten over de hele wereld, waaronder onze projecten!

www.johoinsurances.nl/special-isis (De meest afgesloten aflopende reisverzekering)

www.johoinsurances.nl/isis-continu (Doorlopende reisverzekering)

www.johoinsurance.nl/isis-annulering

Inentingen: Voor Beijing worden een aantal basisinentingen aanbevolen. Ga je nog rondreizen in China, dan kan dit nog uitgebreid worden. Laat je adviseren voor inentingen door de GGD bij jou in de buurt. Zij hebben ook de meest recente informatie. Zie ook www.lcr.nl en www.gezondopreis.nl.

In Beijing...Pinautomaten waar je met een Nederlandse bank of giropas kunt pinnen zijn er in overvloed in Beijing. Het is buiten China niet mogelijk om euro's (of dollars) naar de Chinese RMB om te wisselen.

Na boeking: Je ontvangt na je boeking bij China-Inside een uitgebreid informatiepakket met praktische informatie over Beijing en je verblijf.

© china-inside | Design: Beeldwerk | Implementation: SundayAfternoon