contact
China Inside

Favorieten

Natuurlijk hebben wij onze favorieten. De mooiste films en boeken over China. De lekkerste gerechten of het gezelligste koffie-tentje. Op deze pagina, vind je ze allemaal.

Boeken

- De goede aarde, van schrijfster Pearl S. Buck, prachtig boek over het China aan het begin van de twintigste eeuw

- De rechter-Tie romans van Robert van Gulik, spannende detectives uit de tijd van de keizers.

- De boeken van schrijfster Jung Chang, bekend van Wilde Zwanen, maar ook van de biografie van Keizerin Cixi en de Soong sisters.

- Een must-read voor iedereen die naar Zhongdian, ook wel bekend als Shangrila gaat. Het boek van James Hilton, Lost Horizon.

Films

- The Last Emperor, film over het leven van de laatste keizer van China van de Italiaanse regisseur Bertolucci

- Eigenlijk alle films van regisseur Zhang Yimou, vooral de films waar zijn ex-vrouw een hoofdrol in speelt zoals Raise de red lantern, Judou, het Rode Korenveld. Een andere hele mooie film vond ik Not one less, over een schooltje op het platteland van China.

 Nederlandse media

 - www.whatsonweibo.com. Deze website geeft je veel informatie over alles wat is trending op de Chinese social media.

- De China Podcast op BNR Nieuwsradio, achtergrond informatie over verschillende China's geopolitiek, maatschappij en economie.

- Verder is het leuk om de blogs te lezen op www.china2025 en de podcasts van China netwerk-organisatie Guanxi.nu. In de coronatijd, heeft Guanxi, podcasts opgenomen met verschillende ondernemers, zelf ben ik te horen in podcast 10, over Chinees toerisme naar Nederland.

© china-inside | Design: Beeldwerk | Implementation: SundayAfternoon